HTML

365 nap alatt 80 kiló mínusz

Bele fogsz halni a túlsúlyba, ha nem változtatsz! Ez a blog azoknak az embereknek szól, akik 100 kiló feletti súllyal rendelkeznek, nekik ugyanis nem hatásosak azok a megszokott és sablonos táplálkozási és sportolási lehetőségek, amik a "szaklapokban" megtalálhatóak. Annamari, a blog, illetve a Fitwalk Súlyfelező program első résztvevője 178 kilóval kezdte meg az életmódváltó programot és 6 hónap alatt 140 kilóra fogyott. Ő és hozzá hasonló személyek történeteit, illetve különféle módszerekről olvashatsz ezen a blogon és bepillantást nyerhetsz a Fitwalk Súlyfelező program kulisszái mögé. Jó szórakozást kívánok! Baráti üdvözlettel: Csont Attila az alakformálás és önbizalom fejlesztés hazai specialistája www.fitwalk.hu

Friss topikok

  • spinneli: Kedves Annamari! Anno. párszor találkoztam veled az általad szervezett Körte kör kosárlabda edzés... (2013.01.12. 15:58) Annamari 40 kiló mínusszal
  • rotarix2011: Végre itt vagy :) már azt hittem feladtad :) gondoltam, hogy gondok jöttek-mentek, de azt hittem s... (2013.01.06. 20:37) Milyen az élet 140 alatt?
  • Mayakisasszony: Itt, a "szeretetre való vágyódásnál" van a kutya elásva (bocsánat Liza és Maja - ők a kutyáim), va... (2012.10.14. 12:56) Gyerekkori ház
  • Mayakisasszony: Korrekt, emberi összefoglalása a történteknek. Gratulálok. (És persze nagyon drukkolok ám!) (2012.10.14. 12:49) Néhány szó Happypapáról és az Update-ról
  • rotarix2011: Nahát Annamari, de eltűntél. Bocsáss meg, de te szóltad le Happypapát, mikor eltűnt hónapokra, per... (2012.10.05. 12:34) Panó, a huli-huli-huligán

Az első lépés

2012.04.09. 16:40 :: Fitwalk Súlyfelező program

A mai reggelem azzal indult, hogy kibányásztam a komód alá mélyen elrejtett mérleget. (Más is alkalmazza ezt a taktikát, hogy eldugja?:)) Leporoltam, vetettem egy keresztet, aztán lesz ami lesz alapon ráálltam, gondolván, hogy mivel ma úgyis mérlegelés lesz, mégse Attila előtt dobjak egy hátast. Így aztán megtettem ezt otthon, mikor megláttam, hogy 178 kilót mutat. Titokban körbesandítottam, de sajnos nem tenyerelt rá a nagyobbik gyerek titokban (sőt, a kisebbik sem mászott rá), így ezt a súlyt valóban önmagam produkáltam. „Vicces”, hogy második terhességem alatt egy kilót sem híztam, tavaly ősz óta viszont 15 kg jött fel rám! Nehéz telet tudhatok magam mögött, megélhetési gondok, bizonytalanság, imádott nagyim pár héttel ezelőtti halála – ezeket a fájdalmakat sok-sok édességgel kompenzáltam. Bízom abban, hogy megtanulom a kompenzálás más módját is.

A mai nap erre egyébként tökéletes példa volt, mindjárt elmesélem.

 

Jajj. Ahhoz, hogy a következő mondatot le tudjam írni, először el kellett látogatnom a gyakorikérdések. hu-ra, mivel nagy volt bennem a bizonytalanság, hogy a Margit-szigetet hogyan kell helyesen írni?

Ezt a választ olvastam: Margit-szigetnek írandó, ha a földrajzi fogalomról írsz. Példamondat: "Budapest közigazgatási területéhez tartozik a Csepel-sziget északi része, a Margit-sziget, az Óbudai Hajógyár-sziget..."
Margitsziget a helyes írásmód, ha nem szigetként, hanem városrészként szerepel a szövegben. Példamondat: Budapesten az idegenforgalom leginkább a Belvárost, a Várnegyedet, a Városligetet és a Margitszigetet érinti.

Hát, más ettől biztosan kiokosodott, én még mindig nem tudom, hogy földrajzi fogalom-e, vagy városrész mikor azt mondom: „a Margitszigeten találkoztunk”, de mindenesetre ezen az ominózus szigeten volt az első edzésünk, amit én egyébként simán átkeresztelnék, mondjuk sport szigetnek. Talán éppen ezért évek óta nem jártam a környékén sem, mondván a hozzám hasonlóaknak semmi keresnivalójuk errefelé.

Hű, mennyi ember sportol itt önszántából!

Ha nincs ez az egész, nem is látom meg ezt a csodálatosan kavargó, színes és hullámzó tömeget. És imádtam. A rollerozó gyerekeket, a görkorcsolyázó anyukákat, a bicikliseket, no és persze a rengeteg futót. No de visszakanyarodva az edzésre, először egy részletes állapotfelmérés történt, aztán a gyűlölt centizés. Említettem Attilának előző nap, hogy vélhetően nem lesz elég egy centi, így laza természetességgel kettőt készített az asztalra…a csípőmnél sajnos szükség is volt rá. Aztán meg a fránya mérleg, amikor kiderült, hogy tényleg annyi az annyi, hát, ehhez még hozzá kell szoknom, hogy az FB-n több száz ember láthatja azt, amit én speciel csak félszemmel hunyorogva mertem megtekinteni.

Ezek után az edzés már a legkönnyebb része volt a programunknak, de tényleg. Nem is nevezném edzésnek, laza sétával indult, de aztán azért sikerült megtanulnom az alapvető technikákat: először le a sarkat, és gördüljön a talp, enyhén a külső íven, ja, és a lábfejem közben felfeszítem, és a térdem egyenes mikor érkezek a földre, a csípőm meg ide-oda ringatózzon, ((vagyis a hájamJ)) a karom meg előre-hátra, egyszerű ez, nem is értem hogy miért nem így sétál mindenki?:)

De a lényeg most jön: szóval, ott volt ez a színes forgatag, meg a Duna, nagyon közel. Továbbá, mivel ma reggel esett az eső, az ázott föld és a virágzó fák illata lengte be a szigetet, és épp mikor izzadni kezdtem volna, a víz felől hűs szellő simogatott. Nem akarok giccses lenni, de ilyen szépben régen volt már részem. És csak mentem, és mentem, és mentem…és közel egy órát sétáltunk-Fitwalkoztunk, ami számomra óriási teljesítmény.

Euforikus élmény volt az egész. Mozgok! Élek! Van remény! Van jövő! ....és minden, de minden rendben lehet, ha én is akarom.  Vasárnap folytatjuk.:)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyfelezo.blog.hu/api/trackback/id/tr304373632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása