HTML

365 nap alatt 80 kiló mínusz

Bele fogsz halni a túlsúlyba, ha nem változtatsz! Ez a blog azoknak az embereknek szól, akik 100 kiló feletti súllyal rendelkeznek, nekik ugyanis nem hatásosak azok a megszokott és sablonos táplálkozási és sportolási lehetőségek, amik a "szaklapokban" megtalálhatóak. Annamari, a blog, illetve a Fitwalk Súlyfelező program első résztvevője 178 kilóval kezdte meg az életmódváltó programot és 6 hónap alatt 140 kilóra fogyott. Ő és hozzá hasonló személyek történeteit, illetve különféle módszerekről olvashatsz ezen a blogon és bepillantást nyerhetsz a Fitwalk Súlyfelező program kulisszái mögé. Jó szórakozást kívánok! Baráti üdvözlettel: Csont Attila az alakformálás és önbizalom fejlesztés hazai specialistája www.fitwalk.hu

Friss topikok

  • spinneli: Kedves Annamari! Anno. párszor találkoztam veled az általad szervezett Körte kör kosárlabda edzés... (2013.01.12. 15:58) Annamari 40 kiló mínusszal
  • rotarix2011: Végre itt vagy :) már azt hittem feladtad :) gondoltam, hogy gondok jöttek-mentek, de azt hittem s... (2013.01.06. 20:37) Milyen az élet 140 alatt?
  • Mayakisasszony: Itt, a "szeretetre való vágyódásnál" van a kutya elásva (bocsánat Liza és Maja - ők a kutyáim), va... (2012.10.14. 12:56) Gyerekkori ház
  • Mayakisasszony: Korrekt, emberi összefoglalása a történteknek. Gratulálok. (És persze nagyon drukkolok ám!) (2012.10.14. 12:49) Néhány szó Happypapáról és az Update-ról
  • rotarix2011: Nahát Annamari, de eltűntél. Bocsáss meg, de te szóltad le Happypapát, mikor eltűnt hónapokra, per... (2012.10.05. 12:34) Panó, a huli-huli-huligán

A Múltról egy kicsit – I.

2012.06.28. 23:12 :: Fitwalk Súlyfelező program

2004-ben, 27 évesen ismertem meg a férjem. Egészen odáig, talán 17-18 éves koromtól kezdődően, szóval jó 10 éven keresztül 100-120 kg. között ingadozott a súlyom, de nem ment sem alá, sem felé. Szilárdan meg is voltam róla győződve, hogy ennél kövérebb akkor sem lehetek, ha halálra eszem magam. Nos, tévedtem.

Szóval, amikor a férjem megismertem, 27 éves voltam, kb. 110 kg, és végtelenül kiábrándult. Épp azon gondolkoztam, hogy örökre lemondok a férfiak társaságáról, és egy nővel élem le az életem. Mert a nők képesek gyengédségre, szeretetre, odafigyelésre, törődésre, önzetlenségre, míg az akkortájt általam megismert farkak (jobb jelző nem jut eszembe) gyakorlatilag érzelmi mélységek nélkül vegetáltak – és ebből kifolyólag kényszerítettek ugyanerre engem is.

P1010018.JPG

Aztán berobbant ő az életembe, és nem akartam elhinni. Mondta, nem baj, majd elhiszed fél év múlva. Nem így lett, kellett hozzá 2-3 év. Nem akartam elhinni, hogy engem, engem is lehet szeretni, fenntartások és kérdések nélkül. A megváltoztatni akarás kényszere nélkül. És a következő három év valahogy úgy szaladt el, hogy 2007-ben már 154 kg-ot mutatott a mérleg. Két okot sejtek a háttérben. Az egyik épp a kétkedésem: majd meglátjuk, akkor is kitartasz-e mellettem, ha a végtelenségig elhízok és eltorzítom magam. És bár ma is sok mindenben kétkedek, a férjem szerelmének állandóságánál meggyőzőbb és biztosabb kapaszkodó nem nagyon van jelenlegi életemben.

A másik tényező az, hogy hirtelen fel kellett nőnöm. 2004-ben, együtt költöztünk a nagyon pici, 26 nm-es lakásomba, majd 2006-ban, miután összeházasodtunk, belefogtunk egy lakáscserébe is – 2006 decemberében költöztünk az immár 70 négyzetméteres, mindenféle hitellel terhelt nagyobba. Hirtelen rájöttem, hogy igen, a gázóraállást minden hónapban be kell diktálni, és a számlákat és a lakástörlesztést befizetni, a hűtőből kifogyhat a tej ha nem tartom észben, és a mosogatószer is, és igen, évente kétszer meg kell pucolni az ablakot és hetente ki kell mosni a ruhákat is. Közben pedig a munkahelyemen is haladtam előre a ranglétrán, és ezek a terhek nehéz súlyokként rakódtak le a testemre.

P1010033.JPG

Ma már megpróbálnám másképp csinálni, kicsit könnyedebben, lazábban, ahogy szerintem az egész életet kell és lehet kezelni. Kicsit hagyva, hogy a férjem is férfi lehessen mellettem, kibontakozhasson, legalább akkora felelősséget vállalhasson, nem bevállalni minden feladatot és teendőt, csak azért mert átlagon felül talpraesett vagyok.

De ez már így alakult, bízom abban, hogy 35 évesen még van idő és remény tanulni a hibákból és máshogy folytatni.

Szóval, 2007 januárjában 154 kg. voltam, és akkor félretettünk a lakáshitelből egy kis pénzt (nem kicsit, félmilliót), hogy megmentsük az életem, mert akkor már nagyon megijesztett a súlyfeleslegem. Belevágtunk egy gyomorgyűrű műtétbe. Vizsgálatok sora (köztük gyomortükrözés), és aztán befeküdtem a Péterfybe. Műtét, altatás, és tudtam, hogy meg fog változni az életem. Mikor ébredeztem, az orvosom már az ágyamnál ült. Boldogan vigyorogtam, de az ő arcáról csak a sajnálkozás sütött. Közölte, hogy nem tudták felhelyezni a gyűrűt, pedig három helyről is megpróbálták feltenni (laparoszkópos eljárással).

Sokkolt a hír, mert egyáltalán nem voltam rá felkészülve, sőt, nem is hallottam olyanról, hogy valakinek ez nem sikerült. Jött a kétségbeesés, az elfojtás, és hát mivel? Persze, kajával…

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyfelezo.blog.hu/api/trackback/id/tr364618312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rotarix2011 2012.07.18. 08:36:35

Szia! Írtam már egy hozzászólást, de úgy tűnik, hogy nem jelent meg :(
Ma találtam rá a blogodra, a fitwalk Facebook oldala osztotta meg :) nagyon örülök, hogy megismerhettelek. Hasonló helyzetben voltam, vagyok, mint te. Egy évvel ezelőtt 118kg voltam, most már csak 80 kg vagyok. A cél 65-70kg lenne. Nem váltottam életmódot, azt ettem, ami itthon volt, csak kevesebbet és hetente 4 alkalommal gyalogoltam egy órát. Heti 1 kg-t sikerült általában leadnom, de már utólag rájöttem, hogy túl sok volt, most kicsit lóg a bőröm mindenütt, a hasamon pedig elég csúnyán. Most 2 hónapja stagnál a súlyom 80 kg-n, mert már lelkileg kicsit megrokkantam a sok lemondástól, az esti nem evésekről, unom a gyaloglást. Nehezen változtatok, de nem adom fel, időre van szükségem. Nagyjából egy hete már egészségesebben étkezem, estére könnyű salátát eszek, teljes kiőrlésű kenyeret, de még mindig van min változtatni. Tartottam én is kisebb "pihenőket", voltak hetek, amik sok evéssel teltek, de nem adtam fel és nem is adom fel. Szeretnék karcsú és izmos lenni. Nagyjából egy év múlva el is érem a célomat.
Szívesen megismernélek, cserélhetnénk tapasztalatot :) Nekem is van két kisfiam, 3 és 1.5 évesek, Miskolc mellett élek.
Kitartást kívánok neked és sok sikert! Nagyon nehéz, de megéri!
süti beállítások módosítása