HTML

365 nap alatt 80 kiló mínusz

Bele fogsz halni a túlsúlyba, ha nem változtatsz! Ez a blog azoknak az embereknek szól, akik 100 kiló feletti súllyal rendelkeznek, nekik ugyanis nem hatásosak azok a megszokott és sablonos táplálkozási és sportolási lehetőségek, amik a "szaklapokban" megtalálhatóak. Annamari, a blog, illetve a Fitwalk Súlyfelező program első résztvevője 178 kilóval kezdte meg az életmódváltó programot és 6 hónap alatt 140 kilóra fogyott. Ő és hozzá hasonló személyek történeteit, illetve különféle módszerekről olvashatsz ezen a blogon és bepillantást nyerhetsz a Fitwalk Súlyfelező program kulisszái mögé. Jó szórakozást kívánok! Baráti üdvözlettel: Csont Attila az alakformálás és önbizalom fejlesztés hazai specialistája www.fitwalk.hu

Friss topikok

  • spinneli: Kedves Annamari! Anno. párszor találkoztam veled az általad szervezett Körte kör kosárlabda edzés... (2013.01.12. 15:58) Annamari 40 kiló mínusszal
  • rotarix2011: Végre itt vagy :) már azt hittem feladtad :) gondoltam, hogy gondok jöttek-mentek, de azt hittem s... (2013.01.06. 20:37) Milyen az élet 140 alatt?
  • Mayakisasszony: Itt, a "szeretetre való vágyódásnál" van a kutya elásva (bocsánat Liza és Maja - ők a kutyáim), va... (2012.10.14. 12:56) Gyerekkori ház
  • Mayakisasszony: Korrekt, emberi összefoglalása a történteknek. Gratulálok. (És persze nagyon drukkolok ám!) (2012.10.14. 12:49) Néhány szó Happypapáról és az Update-ról
  • rotarix2011: Nahát Annamari, de eltűntél. Bocsáss meg, de te szóltad le Happypapát, mikor eltűnt hónapokra, per... (2012.10.05. 12:34) Panó, a huli-huli-huligán

Néhány szó Happypapáról és az Update-ról

2012.08.21. 10:18 :: Fitwalk Súlyfelező program

Amikor áprilisban megismerkedtünk Attilával, és megbeszéltük, hogy együtt fogunk „dolgozni”, említette, hogy hasonló elhatározással fogyókúrázik egy férfi, alias „Happypapa”, Schobert Norbert irányításával.

Szíven ütött az információ, mivel – valamikor egy évvel ezelőtt – hasonló kéréssel fordultam Norbihoz. (Igen, bevallom, nem Attila az első, akit megkértem, hogy segítsen…) Az ötletet, amit felvázoltam (naponta blogolás a segítségért cserébe) megvalósította pár hónappal később – csak nem velem.

Ez egyébként Norbi szempontjából logikus: a lehető legkisebb kockázattal és legnagyobb sikerrel kecsegetető alannyal belevágni, és erre egy férfi, pláne ilyen jelentős túlsúllyal, kiválóan alkalmas.

norbi2.jpg

forrás: http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/nincs-tobbe-norbi-2020184

Sajnos (mert igenis sajnos, hiszen minden sorstársamnak szívből szorítok, hogy sikerüljön lefogynia), az elmúlt hónapokban egy szót sem lehetett hallani Happypapáról. Márciusban még – 26 kg. volt az eredménye, majd 5 hónapnyi teljes csend. Ezek után pár nappal ezelőtt az infó, hogy – 42 kg-nál jár, és hogy stílszerű legyek, minden „happy”.

Az okokat, hogy miért a kihagyás, miért ennyi az annyi, csupán pár szóban elkente, azt hiszem motorbalesetre hivatkozva. A lényeg az volt, hogy ez így mennyire szuper, és hogy mindenki lájkolja legyen szíves. Ez számomra teljesen és tökéletesen leképezi azt a szemléletet, amivel ő dolgozik: MINDEN és MINDENKI az Update sikerének és tökéletességének alárendelve.

Amit én feltételezek, hogy ez történt a valóságban: Happypapa megborult, valamiért nem működött neki a fogyás, ezért hónapokig kuss volt a neve, ezt nem lehetett propagálni. Pár héttel ezelőtt talpra állt, leadott 10-12 kg-ot (mert a márciusi és augusztusi eredmény különbözetét, lássuk be, ő pár hét alatt le tudja dobni), így most újra bemutatásra kerülhetett.

Mennyivel ember közelibb és életszerűbb lett volna bemutatni a valóságot! Mennyivel valóságosabb lett volna szembesülni, és szembesíteni azzal, hogy igen, az Update rendszer sem tökéletes (mint ahogy önmagában a világon semmi sem az), mellette is el lehet csábulni, de igen, így és úgy talpra lehet állni – mert végső soron mindig csak ez számít! Számomra ez mindennél hitelesebb lett volna.

Mert hát így hülyére van véve mindenki: Happypapa, aki nem mondhatja ki, ha valami nem sikerül, ha valami akadozik, ha kételyei, problémái vannak, ha valami nem tökéletesen „happy”, ő csak egy jól irányítható bábu, akinek be kell töltenie a jól meghatározott szerepét.

Hülyére van véve a sok ezer Norbi rajongó, mert elhitetik velük, hogy az Update a megkérdőjelezhetetlen és tökéletes megoldás a súlyproblémáikra. Csakhogy ezzel épp azt a sűrűn hangoztatott mondását köpi szembe Norbi, miszerint „A kövér ember nem bűnös.” Mert ki más lenne a bűnös, ha nem az ember, ha nem sikerül lefogynia ezzel a tökéletes rendszerrel? És sajnos valószínűsíthetően sokan így éreznek mikor feladják az Updatet- pedig csak arról van szó, hogy nem jókor, nem jóval, vagy nem jóba fogtak bele.

norbiréka-n.jpg

forrás: http://www.futanet.hu/hir/2007_november.php

Most, hogy hónapok óta benne vagyok, és úgy, ahogy eddig talán sosem, látom, mennyire komplex dolog ez. Azt látom, a testem lépeget a lelkem után. Amikor az agyammal fel tudom fogni, meg

tudom emészteni azt, hogy kevesebb lesz a súlyom, mikor felkészülök rá, akkor mindig elindul lefelé a mérleg nyelve. Amikor megtorpanok lélekben, akkor a testem is türelmesen megvár. Ezek az élmények most kristályosodnak ki bennem, és jó, hogy cenzúra nélkül leírhatok bármit.:)

Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem Norbi kezei közé kerültem. (Nyilván nem lett volna hosszú az együttműködésünk egyébként sem, ahhoz én túlságosan ”irányíthatatlan” vagyok.)

Mindenesetre azért, mert bár tudom, hogy hozzájutott a levelemhez (egy kismama segélykérő kiáltásához), válaszra sem méltatott, nem tartom elég szakmainak. Egy ilyen óriási túlsúllyal rendelkező nőt, mint amilyen én vagyok, egész egyszerűen nem lehetett volna szó nélkül hagyni – ez a véleményem, de most már minden keserűség nélkül, sőt, örömmel, mert a sors mindig tudja, hogy mit csinál, csak ki kell várni, hogy megértsük, és én azt érzem, hogy nagyon jó vásárt csináltam.:)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyfelezo.blog.hu/api/trackback/id/tr194722330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mayakisasszony 2012.10.14. 12:49:00

Korrekt, emberi összefoglalása a történteknek. Gratulálok. (És persze nagyon drukkolok ám!)
süti beállítások módosítása